Limited Şirket Nasıl Kurulur?

Limited şirket, hem gerçek hem de tüzel kişiler tarafından kurulabilir. Şirkete sınırlı bir sermaye payı ile ortak olunabildiği için günümüzde en çok tercih edilen şirket türlerinden biridir.

Limited Şirket Kaç Kişi İle Kurulur?

Anonim şirketler gibi limited şirket kuruluşu için de en az 2 kişi gerekir. En fazla 50 gerçek ya da tüzel kişi ile kurulabilen şirketler ile bankacılık ve sigortacılık dışındaki tüm alanlarda ticari faaliyet yürütülebilir.

Limited Şirket Ne Kadar Sermaye İle Kurulur?

 Minimum 10.000 TL ile kurulur.

 Adım Adım Limited Şirket Kuruluşu

  1. Mali Müşavir ile görüşme ve sözleşme: Bu şirket türünü kurmak isteyenler öncelikli olarak bir muhasebeci ve mali müşavir ile görüşmelidir. Özellikle ilk defa şirket kuracak olan kişiler mali müşavirlerden gerekli tüm bilgileri alabilir. Her şirkette olduğu gibi bu şirket türünde de de aylık olarak yapılması gereken muhasebe işlemleri vardır. Bu işlemlerin aksamadan yürütülmesi için bir mali müşavir ile sözleşme imzalanmalıdır.
  2.  İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı: Alınması gereken ilk belge iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatıdır. Ruhsat için talep edilen belgeler il ve ilçeye göre farklılık gösterebilir.
  3.  Gerekli Belgelerin Toplanması: Her şirket bir sözleşme ile kurulur. Bu sözleşmenin imzalanabilmesi için tüm ortaklar gerekli belgeleri temin etmesi gerekir. İkametgah adresi e-devlet üzerinden temin edilebilir. Şirketin kurulması için gerekli diğer belgeler: İş Yeri Kira Sözleşmesinin nüshası ve ortakların kimlik fotokopisi. Bunun dışında her ortağın 3’er adet vesikalık fotoğrafı gerekmektedir.
  4.  Gerekli Bilgiler: Sözleşme aşamasına geçmeden önce belli başlı bilgileri de toplaması gerekiyor. Şirket ofisinin adresi, şirketin unvanı ve sermaye tutarı bu bilgilerin arasında yer almaktadır. Aynı zamanda sermaye payları da öncesinde belirlenmeli ve sözleşmeye eklenmelidir.
  5.  Ana Sözleşme Girişi: Merkezi Sicil Kayıt Sistemine ana sözleşme girişi yapılır. Bu işlemi vekaleten atanan mali müşavir yapabilir.
  6.  Ticaret Sicili: Bu şirket türünü açmak için ticaret siciline ulaştırılması gereken belgeler şunlardır: Şirket kuruluş dilekçesi ve bildirimi, Oda kayıt beyannamesi ve 16 haneli Mersis numarası. Bu belgeler ticaret siciline eksiksiz bir şekilde iletildikten sonra şirket tescillenir ve tüzel bir kişilik kazanır.

Son aşamada ise vergi dairesine işe başlama bildirimi yapılmalıdır. Ana sözleşme girişinde olduğu gibi vergi dairesi işlemleri de vekaleten mali müşavir tarafından yapılır.

Vergi Dairesine Kayıt İşlemleri İçin Gerekli Belgeler

Vergi dairesine kayıt ettirmek için gerekli olan belgeler şunlardır: Şirket müdürünün imza sirküleri, kira tapusunun 2 adet fotokopisi, Ticaret sicilinden alınan tescil tasdiknamesinin aslı, tüm ortakların e-devlet üzerinden alınmış ikametgahları ve şirket tescil yazısı.

Sanal Ofis ile Limited Şirket Kurmak

Sanal ofis ile bu şirket türünü kurmak çok daha masrafsız ve kolaydır. Kendi şirketini kurmak isteyen girişimciler tarafından tercih edilen sanal ofisler birçok açıdan avantaj sağlıyor.

  1. Sanal ofiste uygun fiyata sekreterlik hizmeti alınabilir. Posta ve telefon takipleri şirket sahipleri değil sekreterler tarafından yapılır. Bu da şirketin çok daha profesyonel görünmesini sağlar.
  2. Şirketin kurulum aşamasında resmi adres olarak sanal ofis gösterilebilir.
  3. Şirkete gelen tüm e-postalar gün içerisinde cevaplanır. Aynı şekilde şirketin resmi adresine gönderilen evraklar da sekreter tarafından alınır.
  4. Sanal ofisler şirketlerin kurumsal imajının geliştirir.
  5. Son yıllarda klasik ofis kiralarındaki %20 – %30 oranındaki artış şirket kurmanın önündeki en büyük engellerden biridir. Sanal ofisler ise çok daha uygun fiyata tutulabilir.

Şirket kuruluşu için gerekli evraklara buradan ulaşabilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaşın

Son Yazılar

photo

Paylaşımlı Ofis Nedir?

Devamını Gör
photo

Sanal Ofisle Şirket Kurmak

Devamını Gör
photo

Neden Sanal Ofis?

Devamını Gör
photo

Hazır Ofis Nedir?

Devamını Gör
photo

Limited Şirket

Devamını Gör
photo

Anonim Şirket Nasıl Kurulur?

Devamını Gör
photo

Sanal Ofis Nedir?

Devamını Gör
photo

Şirket Kurmak

Devamını Gör
Teklif Formu
Teklif Al