Günümüzde Ticari faaliyetlerde bulunan pek çok firma veya şirket bulunmaktadır. Bu anlamda özellikle son yıllarda sanal ofis uygulamaları çok sık tercih edilmektedir. Sanal ofis tamamen yasal bir uygulamadır. Bu nedenle sanal ofisle şirket kurmak sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaya başlanmıştır.

 Sanal Ofis Nedir?

Sanal ofis freelance çalışanların tercih ettiği, butik şirketlerin ve ajansların çoğaldığı günümüzde ofis ortamına ihtiyaç duymadan yöneticilerin faydalandığı yasal bir uygulama olmaktadır. Şirket sahibi olabilmek için ofis sahibi olmaya gerek duyulmaz. Ofis sahibi olmak istemeyen ve adres zorunluluğu olmadan bir çıkar sağlayan sanal ofisleri kurmak mümkündür. Fakat sanal ofis kurabilmek için bazı belgelere ihtiyaç duyulmaktadır.

Bir ticari faaliyette bulunabilmek içi resmi bir şirkete ve şirketin tebligat adresine ihtiyaç duyulur. Kişiler eğer bir sanal ofis sahibi olmak istiyorlar ise ilk olarak kurulacak şirketin türüne karar verilmesi gerekir. Bu şirketin Anonim Şirketi mi, Limited Şirketimi veya şahıs şirketi mi olacağı belirlenmelidir. Buna karar vermek sanal ofis kurmada yapılması gerekenlerden ilkidir. Daha sonra gerekli evrakların toplanması ve gerekli yerlere başvurunun yapılması gerekir. Sanal ofisle şirket kurmak bu kadar kolay!

Sanal Ofis Kurmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

 Sanal ofisle şirket kurmak için bazı belgelerin hazırlanması gerekir. Sanal ofis için gereken belgeler şunlardır:

  • Önü ve arkalı çekilmiş kimlik fotokopisi
  • İkametgah adresi
  • Üzerinde Kuruluş Aşamasında yazılı olan kaşe
  • Bildirimlerin gönderileceği e posta adresi

 Bu evrakların hazırlanması ile sanal ofis kurmak mümkündür. Bunun dışında var olan bir şirketi sanal ortama taşımak da mümkündür. Şirketin yeni bir sanal adrese taşınması durumunda ise gereken bazı evraklar bulunur. Bu evraklar; imza sirküleri, vergi levhası ve ikametgah adresidir.

Güncel şirket kuruluş evrakları için ticaret odasının sitesini takip edebilirsiniz.

Sanal Ofis Nasıl Satın Alınır?

Sanal ofislerin çoğalması ile birlikte sanal ofis nasıl satın alınır sorusu sıklıkla sorulmaya başlanmıştır. Sanal ofisleri kurmak ve satın almak için gerekli belgelerin öncelikle hazırlanması gerekir. Şirket türünü de karar verildikten sonra yapılacak ilk şey Ticaret Odasına kayıt yaptırmak ve vergi dairesine mükelleflik açmaktır. Bunun dışında sanal ofislerde şahıs şirketi kurulacak ise noterden Ticaret Unvan Sertifikası düzenletilmesi gerekmektedir. Bu sertifika üzerinde adres bilgileri, ticaret unvanı ve şirket sahibinin adı soyadı gibi bilgilere yer verilmektedir.

Şirket türlerinden birisi de sermaye şirketleri olmaktadır. Eğer kurulacak şirket sermaye şirketi ise bakanlıktan şirket kuruluşu için iznin alınması gerekir.

Kurumlara verilen belgelerde veya sanal ofis firması ile yapılacak sözleşmelerde girişimcilerin mutlaka bir malı müşavir ile çalışması gerekmektedir. Şirket ünvanlı ve NACE kodlu sözleşme mali müşavire hazırlatılır ve Noter huzurunda onaylanır. Daha sonra mali müşavir vergi numarası alır. Vergi numarası sanal ofisin bağlı bulunduğu vergi dairesinden alınmaktadır. Son olarak ticaret Odasından alınan tescil ile birlikte vergi dairesi memurları şirketi kontrole geleceklerdir.

Sanal Ofis Vergilendirmesi Nedir?

Vergi mükellefi olan çalışanların şirketlerini kurmaları veya adres değiştirmeleri gibi durumlarda vergi dairesine bildirimde bulunmaları zorunlu tutulmuştur. Fakat bir ofisin sanal bir ofise taşınması durumunda vergi dairesi sanal adrese göre değişecektir. Fakat vergi numarasında bir değişiklik yaşanmamaktadır. Bu durumda sanal ofisin bağlı olduğu vergi dairesine başvurmak gerekmektedir.

Vergi dairesi yoklamasında resmi evrakların kopyası istenmektedir. Bu nedenle imza sirküleri, kimlik, vergi levhası ve şirkette çalışan kişilerin SSK döküm belgelerin hazır olması gerekir. Bu şekilde kurulum işlemleri tamamlanır ve işletme vergi numarası ile ticari faaliyette bulunabilir.

Sanal Ofisle Şirket Kurmak Avantajları Nelerdir?

 Sanal ofisler son zamanlarda pek çok işletmenin tercih ettiği uygulamalardan birisidir. Pek çok avantajı ile sanal ofisler günümüzde de artmaya başlamıştır. Sanal ofislerin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Bir ofise veya merkeze bağlı olmadan ofis olanaklarından yararlanmanızı sağlar.
  • Ofis maliyetlerince ciddi bir azalma sağlar.
  • İş verimliliğini arttırır.
  • Sanal ofislerde stopaj vergisi bulunmamaktadır.
  • Çalışanların işlerdeki performansını arttırır.
  • Sanal ofis çalışanları işlerine daha çok vakit ayırabildikleri için daha iyi konsantre olmalarına yardımcı olur.

Sizde sanal ofisle şirket kurmak için bizi arayın. Siz şirket kuruluş işlemlerinizle ilgilenirken, biz size en uygun sanal ofis çözümlerini sağlayalım.

Bu Yazıyı Paylaşın

Son Yazılar

photo

Paylaşımlı Ofis Nedir?

Devamını Gör
photo

Sanal Ofisle Şirket Kurmak

Devamını Gör
photo

Neden Sanal Ofis?

Devamını Gör
photo

Hazır Ofis Nedir?

Devamını Gör
photo

Limited Şirket

Devamını Gör
photo

Anonim Şirket Nasıl Kurulur?

Devamını Gör
photo

Sanal Ofis Nedir?

Devamını Gör
photo

Şirket Kurmak

Devamını Gör
Teklif Formu
Teklif Al